Procesul de fabricare a Sauvignon-ului Blanc este unul simplu.In general este fermentat in rezervoare din otel inoxidabil si, pentru a pastra fructatia strugurilor ,acesta este fermentat la temperaturi scazute ,ceea ce maximizeaza potentialul fructelor.Intervalul de  de temperatura recomandat este de 5-6 grade Celsius pana la 50 grade F (5.6  grade Celsius pana la 10 grade Celsius).Dupa stoarcere, preferam sa pastram miezul si pielea  timp de 12 ore inainte de a-i  presa,lucru care va imbunatatii si calitatea fructelor.

Pentru  Sacharia,fructele sunt puse direct in presa -pentru pastrarea intregului buchet.Aceasta este o metoda care este utilizata pe scara larga pentru productia de vin alb,deoarece produce un vin mai delicat,mai putin fenolic, dupa presare sucul trece imediat la butoi pentru a incepe fermentatia

Tipul de baricuri

Folosesc doar butoaie de stejar francez

Dimensiunea: de 225 litri.

Varsta a 2-a,a 3-a si a 4-a completare.

Nu folosesc lemn nou-vreau ca fructele sa se integreze cu butoiul,astfel incat sa existe un echilibru  intre lemn si viticultura-producand ELEGANTA

 

Andre Rousseau-Producator de vinuri