ROUSEEAU -SAUVIGNON BLANC BARICAT -SACHARIA-AN 2018-Vinificator Andre Rousseau
Produs al strugurilor crescuti in Valea Elgin, rezultat din stoarcerea ciorchinelor intregi, fermentat in butoi și maturat timp de 9 luni, fabricat in pivnițele Steenberg din Valea Vinului Constantia, acest vin alb fantastic a fosr aclamat si servit in multe dintre cele mai renumite restaurante, inclusiv La Colombe, The Food Barn, Open Door, Foxcroft, La Petite Colombe, Buitenverwachting, din 2015..
Note de degustare ( de Allan Mulins )
“ O nota usoara de floarea-soarelui iti capteaza atentia, invitandu-te sa-l degusti. Flori albe,delicate, cu note subtile de vanilie te imbie/invaluie olfactiv, urmate de lanolină, coacaze negre si un buchet si mai floral.Coaja de portocala si nuante de lanonlină stimuleaza bolta palatină, persitând dupa degustare.”
Asocierea vinului cu alimente/feluri de mancare:
Se serveste alaturi de peste sau vânat, precum rață, prepeliță sau carne de păsăre de curte.
Menținere:
Savurați-l acum sau pastrati-l timp de 5 ani sau mai mult pentru a-i permite sa dezvolte arome si complexitate aditională
Analiza chimica a vinului :
Alcool: 14%,ZR: 2.9,TA: 7.4,pH: 3.1
Premii obtinute:
The Best Sauvignon Blanc Wooded from all South Africa -Year 2019
4 Platers Star
94 Points