Un vin strălucitor de culoare galben-lămâie; buchetul se deschide in pahar cu struguri Hanepoot, ananas, coaja de lămâie, litchi și pepene galben, amestecate cu note de iasomie, miere și note picante subtile. Un palat dulce, delicios, plin de sultana proaspătă, miere, litchi, pepene galben, frunze de smochin, tente subțiri de marmeladă de lămâie și, toate susținute de o aciditate jucăușă și note citrice, de o mineralitate subtilă.
Boplaas Hanepoot 2017
Fabricat din soiuri portugheze, recoltat manual la maturitate optimă și fermentat în lagare cu porc manual intens pentru a extrage aroma, culoarea și taninurile optime înainte de întărirea cu spirt de vin și s-a maturat timp de un an în țevi mari vechi înainte de îmbuteliere nefinate și nefiltrate.
131.80 lei 750ml
Livrare in 5-7 zile
Origine | Western Cape |
---|---|
Vinificator | Margaux Nel |
SOI DE STRUGURI | 80% Touriga Nacional, 18% Tinta Barocca, 2% Souzao |
ALCOOL | 18,5% |
DENUMIRE | Boplaas Cape Vintage Reserve 2016 |
ZR | 92,3 |
pH | 5,7 |
VOLUM | 750 mL |
Închidere | plută |
Specificatii vin
DEGUSTARE


Specificatii vin
ASOCIERE CU ALIMENTE
Sugestie alimentară: un vin fortificat, versatil, prietenos cu mâncarea, Boplaas Hanepoot poate fi servit cu o serie de mâncăruri cantoneze reconfortante; mâncăruri picante indiene sau thailandeze; ca aperitiv cu tartine sau paste; ca acompaniament la rață sau porc fript; ca partener la deserturi decadente – cum ar fi budinca tradițională de Malva, fructe proaspete de vară sau o selecție de brânzeturi moi blânde, servit alternativ ca digestiv, peste gheață zdrobită într-un pahar de Martini sau ca mixer pentru o multitudine de cocktailuri.
Specificatii vin
PASTRARE
O viță de vie Hanepoot plantată în urmă cu treizeci de ani de Oupa Danie Nel – tatăl vinificatorului – a fost recoltată manual la maturitate optimă, fermentată natural în butoaie cu amestecare manuală la fiecare 4 ore pe parcursul celor patru zile de fermentație înainte de fortificarea cu rachiu de vin. Hanepoot-ul rezultat a fost îmbătrânit în rezervorul de oțel inoxidabil timp de o jumătate de an înainte de amestecare și îmbuteliere.
