2018

Boplaas Hanepoot 2017

Fabricat din soiuri portugheze, recoltat manual la maturitate optimă și fermentat în lagare cu porc manual intens pentru a extrage aroma, culoarea și taninurile optime înainte de întărirea cu spirt de vin și s-a maturat timp de un an în țevi mari vechi înainte de îmbuteliere nefinate și nefiltrate.

 

131.80 lei 750ml

Livrare in 5-7 zile

Origine

Western Cape

Vinificator

Margaux Nel

SOI DE STRUGURI

80% Touriga Nacional, 18% Tinta Barocca, 2% Souzao

ALCOOL

18,5%

DENUMIRE

Boplaas Cape Vintage Reserve 2016

ZR

92,3

pH

5,7

VOLUM

750 mL

Închidere

plută

Specificatii vin

DEGUSTARE

Un vin strălucitor de culoare galben-lămâie; buchetul se deschide in pahar cu struguri Hanepoot, ananas, coaja de lămâie, litchi și pepene galben, amestecate cu note de iasomie, miere și note picante subtile. Un palat dulce, delicios, plin de sultana proaspătă, miere, litchi, pepene galben, frunze de smochin, tente subțiri de marmeladă de lămâie și, toate susținute de o aciditate jucăușă și note citrice, de o mineralitate subtilă.

Specificatii vin

ASOCIERE CU ALIMENTE

Sugestie alimentară: un vin fortificat, versatil, prietenos cu mâncarea, Boplaas Hanepoot poate fi servit cu o serie de mâncăruri cantoneze reconfortante; mâncăruri picante indiene sau thailandeze; ca aperitiv cu tartine sau paste; ca acompaniament la rață sau porc fript; ca partener la deserturi decadente – cum ar fi budinca tradițională de Malva, fructe proaspete de vară sau o selecție de brânzeturi moi blânde, servit alternativ ca digestiv, peste gheață zdrobită într-un pahar de Martini sau ca mixer pentru o multitudine de cocktailuri.

Specificatii vin

PASTRARE

O viță de vie Hanepoot plantată în urmă cu treizeci de ani de Oupa Danie Nel – tatăl vinificatorului – a fost recoltată manual la maturitate optimă, fermentată natural în butoaie cu amestecare manuală la fiecare 4 ore pe parcursul celor patru zile de fermentație înainte de fortificarea cu rachiu de vin. Hanepoot-ul rezultat a fost îmbătrânit în rezervorul de oțel inoxidabil timp de o jumătate de an înainte de amestecare și îmbuteliere.

Vinuri Africa