andre
rousseau

Despre Andre Rousseau

Andre Rousseau, fostul viticultor si producator de vinuri de la Constantia Uitsig, are propria sa marca de vinuri, sub denumirea de Rousseau Wines.
Dupa ce a studiat viticultura la Colegiul de Agricultura Elsenburg din Stellenbosch, Andre si-a inceput cariera de viticultor si asistent in productia de vinuri la Twee Jonge Gezellen din Tulbagh in 1990, unde a lucrat si a invatat sub atenta supraveghere a raposatului NC Krone.
În timpul anilor petrecuti la Twee Jonge Gezellen, s-a născut pasiunea profundă a lui Andre pentru agricultură și viticultura. Andre a devenit parte din Constantia Uitsig în 1998, ca viticultor și vinificator. Primii ani si i-a petrecut replantand și modernizand podgoriile si in scurt timp a reusit sa imbunataseasca calitatea vinurilor de la Constantia Uitsig, toate vinurile lor fiind evaluate cu 4 stele sau mai mult pe Platters Wine Guide, cea mai stricta evaluare a vinurilor din Africa de Sud si unicul ghid recunoscut.

In 2015, datorita noii conduceri Constantia Uitsig, Andre a facut un act de credinta si a dat startul propriei companii de vinuri, Rousseau Wines. Folosind doar struguri de cea mai inalta calitate din podgoriile din Cape Town si din cele din imprejurimi, Andre produce fiecare vintage cu multa pasiune, in pivnitele Steenberg din Tokai.

In prezent are trei tipuri de vinuri, fiecare numit dupa o femeie importanta din arborele genealogic al familiei Rousseau. Vinul sau emblematic, Sacharia (2015, 2016, 2017, 2018),numit dupa strabunica sa, este un Sauvignon Blanc, maturat in butoi de stejar. Bordeaux-ul sau rosu, Babette (2015, 2016) este denumit dupa raposata sa cumnata, care a pierdut batalia cu cancerul acum trei ani si a reprezentat o puternica sursa de inspiratie pentru Andre.

Si ultimul dar nu cel din urma, Grace (2016, 2017, 2018) , Sauvignon Blanc, este dedicat mamei sale, Grace Rousseau, care a implinit anul acesta frumoasa varsta de 82 de ani.
Vinurile Rousseau nu sunt disponibile pentru a fi comercializate cu amanuntul, putand fi achizitionate direct de la producător, sau distribuite către restaurante cunoscute din zona Cape Town (La Colombe, La Petite Colombe, Protégé, Foxcroft, Fyn), precum și personal marilor amatori de vin.
Pentru Andre, cea mai frumoasa parte a slujbei este timpul pe care îl petrece lucrând alaturi de echipa sa în podgorii, urmărind vița și strugurii in timp ce cresc de-a lungul diferitelor anotimpuri. În al doilea rând, Andre este fascinat de degustarea și amestecarea atentă a vinurilor.

Acesta a declarat:
Motivația mea este să livrez un produs final demn de toată staruinta și dăruirea care a fost depusa în producerea sa, care se reflectă în plăcerea degustarii vinului de către clienții noștri fideli”.