Propunerea noastră

Accesorii pentru servirea vinului

A vă bucura de vin astăzi poate fi la fel de formal sau casual pe cât doriți. Indiferent de context, avem atât de multe instrumente de vin pentru accesorizarea momentelor noastre de băut vin, încât îmi amintesc de citatul designerului de haine Marc Jacobs, „Pentru mine, îmbrăcămintea este o formă de auto-exprimare – există indicii despre cine ești în ce purtați.”
Asta se poate spune despre accesoriile pentru vin de astăzi, dintre care unele ar fi descrise mai exact ca gadgeturi pentru vin. Deși niciuna dintre acestea nu este necesară, ele pot îmbunătăți cu siguranță o experiență de sorbire a vinului. Deci, iată cele opt cele mai bune instrumente de vin pe care trebuie să le dețină fiecare băutor de vin. Împreună cu aceste sugestii, vă voi permite să introduceți ceva: niciunul dintre aceste accesorii pentru vin nu trebuie să vă încalce bugetul.

Vinul este o dovadă constantă că Dumnezeu ne iubește și adoră să ne vadă fericiți.

Recomandare

Un pahar de calitate

Un pahar de vin frumos îți poate schimba experiența de băut în multe feluri. Nu este doar cazul vinului. Imaginați-vă să sorbiți smoothie-ul dvs. de dimineață dintr-o ceașcă de plastic, de la un pahar frumos de highball (posibil pe curtea unei stațiuni). Există un moment pentru ambele, dar sticla drăguță oferă o experiență mai rafinată.

In vino veritas - Platon

Recomandare

Cheia sticlei de vin, un tirbușon de calitate

În zilele noastre sunt disponibile tot felul de deschizători de sticle de vin, inclusiv cele încântătoare de dispozitive care vin cu stații de încărcare! Prin mulți ani de încercări, tirbușonul meu preferat rămâne „prietenul chelnerului” sau tirbușonul somelierului. Cele mai ușor de utilizat sunt cu articulație dublă – cum ar fi Pulltap’s – astfel încât să puteți deschide sticla fără a vă stresa pluta sau încheietura mâinii. Dacă faceți cumpărături, puteți găsi unul la mai puțin de 10 USD! Laguiole, Code38 și alte opțiuni de ultimă generație sunt mai vizuale, dar nu au două articulații. Acest lucru poate face ca îndepărtarea unui dop de plută să devină un pic mai dificil, în special la vinurile de nivel lux cu dopuri de plută extra-lungi.

Tirbușoanele în stil Twist, cum ar fi Modelul auto-tragător Le Creuset, sunt dispozitive foarte ușor de utilizat și uimitor de simple. Doar asigurați-vă că ridicați un tăietor de folie ca un Edgy, deoarece nu există nici unul atașat, așa cum este pe prietenul unui chelner. Pentru deschiderea sticlelor de vin vechi (decenii), deschizătoarele de vin Ah-So pot salva o mulțime de probleme potențiale cu un dop de plută sfărâmicios. Poate fi plictisitor să înfășurați ușor cele două vârfuri pe părțile laterale ale plutei, dar este și mai obositor să filtrați-decantați un vin cu plută mărunțită înotând în el.

“Vinul dă curaj și îi face pe bărbați mai pasionali.” - Ovidiu

Recomandare

Decantorul

Decantorul sau incorect denumit și decanter, este un accesoriu care, pe lângă eleganța și stilul conferit oricărei mese, are un și un rol practic, esențial în evidențierea calităților unor vinuri. Decantorul se folosește în special în cazul vinurilor roșii, robuste, care necesită aerare înainte de servire. Prin aerare, compușii volatili din vin, în special sulfiții se elimină, iar expunerea la oxigen înlătură gustul astringent, accentuând aromele cele mai fine ale vinului. La servirea vinurilor vechi, decantorul are și rolul de a prelua sedimentele pe care vinul le-a format în timpul depozitării îndelungate.

Dincolo de pragmatismul folosirii decantorului sau a carafei pentru vin, în special la mesele cu invitați, acesta trebuie să fie și estetic și potrivit cu gusturile și caracterul proprietarului. Vă sugerăm așadar aici o gamă variată din care o să găsiți sigur unul potrivit.

“Vinul mă îndeamnă! Fascinantul vin îndeamnă chiar și un bărbat înțelept să cânte și să râdă cu blândețe și îl stârnește să danseze și să scoată pe gură cuvinte ce mai bine rămâneau nerostite.” - Homer

Recomandare

Wine chiller sau răcitorul de vin

Dacă nu ți-ai cumpărat încă un răcitor de vinuri sau un frigider pentru vinuri cum i se mai spune printre profani, cu care să rupi gura târgului, musai trebuie să ai în casă un răcitor rapid pentru vinuri. Acest accesoriu vine în mai multe variante și este util în special pentru vinuri albe, vinuri roze și spumante, răcind vinul rapid înaintea și în timpul servirii. Este adevărat că o frapieră face cam același lucru, dar există și soluții mai cool, mai ales dacă bei un vin pe zi.

“Vinul bucură inima omului și bucuria este mama tuturor virtuților.” - J.W. Goethe

Recomandare

Aerator

Simpla turnare a sticlei de vin în decantor, nu realizează instant aerarea acestuia. De regulă, vinurile corpolente în special, necesită expunerea la aer, minim o jumătate de oră. Pentru că știm că îți lasă gura apă când stai lângă decantor cu cronometrul pornit, îți recomandăm trecerea vinului printr-un aerator, înainte de turnarea acestuia în decantor sau direct în pahar. Aeratorul, prin forma specială, asigură accelerarea aerării vinului, inclusiv eliminarea compușilor volatili nedoriți. Cele mai multe aeratoare vin și cu o sită inclusă, care reține sedimentele care se pot regăsi în vinurile mai vechi. Noi zicem că este foarte util și e bine să ai unul la îndemână, mai ales atunci când nu ai timp să te uiți la el în decantor cum depune și se aerează.

“Dumnezeu a creat apa; însă omul a creat vinul.” - Victor Hugo

Recomandare

Rafturi vin

Rafturile pentru sticle de vin vă ajută să vă satisfaceți stilul de viață pentru a îmbunătăți organizarea casei, creând soluții de depozitare inteligente. Vă permite să profitați la maximum de fiecare spațiu din casa . Rafturile pentru sticle de vin sunt unice , sunt concepute pentru a oferi cea mai bună calitate a măiestriei pentru un apel atemporal pentru orice cameră.

“Dumnezeu a creat apa; însă omul a creat vinul.” - Victor Hugo
Vinuri Africa